Χωρίς κατηγορία

Μπακογιάννης: Στοίχημα και δέσμευση ο πολιτισμός της καθημερινότητας – Τα Εξάρχεια θα γίνουν «πρότυπη γειτονιά»

«Από την πρώτη μέρα και κάθε μέρα θα βλέπετε και μια μικρή αλλαγή», διαβεβαιώνει ο Κώστας Μπακογιάννης, τρεις εβδομάδες πριν αναλάβει τα καθήκοντα του δημάρχου Αθηναίων.

«Αναλαμβάνουμε επίσημα καθήκοντα 1η του Σεπτέμβρη και δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μέρα», τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ενώ δηλώνει πως το στοίχημα και η δέσμευση είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας. «Η καθαριότητα, το φως, το πράσινο. Τα αυτονόητα μας λείπουν», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι την 1η Σεπτεμβρίου δεν θα ξεκινήσει από το γραφείο δημάρχου στην Κοτζιά, αλλά από την Διεύθυνση Καθαριότητας στην Ιερά Οδό, τη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού για τον φωτισμό στο Μετς και τη Διεύθυνση Πρασίνου στο Γουδί.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα με μέλη της κυβέρνησης για τα θέματα της Αθήνας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος αναφέρει ότι στόχος είναι η καθιέρωση της συνεργασίας, ώστε να δίνονται άμεσα λύσεις όπου χρειάζονται συνέργειες δήμου – κυβέρνησης.

«Από την θεσμοθέτηση ενιαίου συντονιστικού κέντρου για την ασφάλεια, με τη συνεργασία της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας και το θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων ακινήτων, μέχρι την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, την παροχή κινήτρων για την επιχειρηματικότητα στην πόλη και τη στρατηγική ανάδειξης του πλούσιου πολιτιστικού μας κεφαλαίου. Και για τις 129 γειτονιές της Αθήνας».

Σε αυτό το πλαίσιο -πρόσθεσε- υπήρξε συζήτηση και για τα Εξάρχεια και παρουσιάστηκε σχέδιο για να γίνουν «πρότυπη γειτονιά». «Αφετηρία μας είναι η παραδοχή ότι το ‘πρέπει να’ τελείωσε. Ήρθε η ώρα του ‘πάμε να’. Μαζί με τους απελπισμένους κατοίκους της περιοχής, που σήμερα κρατούνται σε ομηρία, εργαζόμαστε για μία αληθινά ανοικτή γειτονιά», σημειώνει ο κ. Μπακογιάννης.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...